Alfa Romeo 6C 2500 SS Pininfarina Spider 1938

Acrylverf op canvas, 100×70 cm

Schilderij naar aanleiding van eenWespe modelauto

Dit is het tweede schilderij dat ik heb gemaakt naar aanleiding van een Wespe modelauto. Ik heb de auto bij Adam’s World in Waalwijk vanuit verschillende standpunten gefotografeerd, zodat ik er in mijn studio lekker mee aan de slag kon gaan.

Deze keer ben ik op een wit doek begonnen!

Deze keer heb ik mijn doek ‘gewoon’ met witte gesso voorbehandeld. Mensen die mij inmiddels een beetje kennen, weten dat ik dat bijna nooit doe; meestal geef ik de gesso meteen een kleur mee. Deze keer had ik zin in een breed scala aan lekkere felle kleuren en ik had zo het idee dat dat in dit geval het beste zou lukken met een witte ondergrond.

Hier is bijna alles al een keer met een kleur bedekt

Zoals altijd is het fijn om alvast een idee van het geheel te krijgen. Kleuren en waarden van licht naar donker hebben allemaal een relatie met elkaar. Zodra ik een beetje het totaalbeeld zie, kan ik verder werken om de boel harmonieus te maken.

Vanaf nu is het een kwestie van detail

In de laatste fase ga ik fouten in licht/donker en kleur aanpakken en ga ik daar waar het nodig is details toevoegen.

Binnen een schilderij is het altijd zoeken naar een balans tussen veel en juist weinig detail. Het oog wil graag een beetje geleid worden. Als ik het hele schilderij uiterst gedetailleerd maak, dan wordt het een soort chaos. Te weinig detail is uiteraard ook weer niet fijn.

Het resultaat.

Zoals altijd is ook dit schilderij weer te zien en te koop bij Adam’s World in Waalwijk. Ook zijn er in gelimiteerde oplage reproducties gemaakt. Het originele schilderij en de gelimiteerde reproducties worden geleverd met certificaat van echtheid.

Adam’s World
Schutweg 25
5145NP Waalwijk
Nederland

Tel: 0416 347 834
Mail: info@adamsworld.nl

Let op!
Showroom is alleen geopend op afspraak. Bel of mail ons voor de mogelijkheden.