Momenteel heb ik weinig tijd om YouTubevideo’s te maken. Ik ben zelf veel aan het schilderen en daarnaast ben ik video’s aan het opnemen voor schilderclub.nl.

Video opname voor Schilderclub.nl

Schilderclub.nl is een website waar je op abonnementsbasis schilderlesvideo’s kunt kijken. Daarnaast krijg je toegang tot de communitypagina’s, waar je je werk kunt delen en waar je ervaringen kunt uitwisselen met anderen. Er zijn op dit moment al schildertutorials gemaakt door Lineke Lijn, Corrie Leushuis en mijzelf.

Schilderclub.nl is nog in opbouw, waarschijnlijk gaat de website binnen twee maanden live. Ik heb ondertussen een reeks video’s over kleurentheorie en kleuren mengen gemaakt. Ook heb ik video’s gemaakt van het schilderen van wat dieren en twee portretten. De tijd wordt daarin nooit doorgespoeld en er wordt niks weggeknipt (tenzij ik bijvoorbeeld schoon water ga halen of koffie ga zetten!).

Toonwaarden studie, gefilmd voor schilderclub.nl

Ik vind het erg leuk om te doen en ik zie hoe leuk het eraan toegaat bij tekenclub.nl. Het is heel leuk om al die tekeningen langs zien te komen.

Het is ook fijn dat de video’s in een heel rustige en overzichtelijke omgeving staan. Je kunt ook makkelijk zien waar je gebleven bent, want video’s die je hebt gekeken krijgen automatisch een vinkje.

screenshot schilderclub.nl
screenshot schilderclub.nl

Tekenclub.nl bestaat al langer, met tekentutorials van onder andere Lineke Lijn en Leontine van Vliet. Zij geven ook regelmatig live webinars.

screenshot tekenclub.nl

Zodra schilderclub.nl live gaat, zal ik dat natuurlijk laten weten!

Toon Nagtegaal