Online schilderlessen op Youtube

schilderles op youtube
schilderles op youtube

Materialen, benodigdheden en basiskennis

Voor iedereen die wil gaan beginnen met schilderen met acrylverf. Je vindt hier video’s over materialen zoals kwasten en doeken, eigenschappen van acrylverf, hoe je je ondergrond kunt prepareren en meer.

Basistechnieken

Op deze pagina vind je video’s die gaan over een aantal basistechnieken, zoals werken op een gekleurde ondergrond, overgangen maken en meer. Deze video’s kun je in elke gewenste volgorde kijken.

Licht en donker

In een schilderij is een goede balans van waarden van donker naar licht belangrijker dan kleur.

Goed inschatten van tonen is best lastig, daarom heb ik een paar video’s gemaakt waarmee je jezelf kunt trainen in het beoordelen van tonen.

Kleuren mengen

Ik ben ooit begonnen op YouTube met video’s over kleuren mengen. Het is mijn bedoeling om een zo compleet mogelijke uitleg over kleuren mengen te geven.

Tekenen en schilderen naar de waarneming

Het is leuk en leerzaam om dingen na te tekenen of schilderen. Je hoeft ook niet ver te zoeken: alles om je heen is een schets of tekening waard! Video’s met tips om je op gang te helpen.

Bomen schilderen met acrylverf

Perspectief tekenen voor beginners

Leer de beginselen van het perspectief tekenen. Geschikt voor absolute beginners of om je kennis op te frissen.

Perspectief tekenen voor gevorderden

Als je de basis van het perspectieftekenen beheerst en de principes goed kan toepassen, dan is het leuk om je verder te verdiepen in de wondere wereld van het perspectief tekenen.

Doneer
Klik voor info