Perspectief tekenen voor beginners

Perspectief voor absolute beginners

Leer de beginselen van het perspectief tekenen. Geschikt voor absolute beginners of om je kennis op te frissen.

Nieuw: Artikel voor absolute beginners

NIEUW: Ik raad absolute beginners aan eerst dit artikel te lezen: Perspectief tekenen voor beginners: introductie

Artikel: Perspectief tekenen voor beginners: introductie

Video’s over perspectief tekenen

Kijk deze video’s in de onderstaande volgorde en oefen na elke video met de materie, net zolang tot je het goed onder de knie hebt. Daarna kun je door naar de volgende video. Perspectief tekenen is niet moeilijk, maar je moet het wel rustig opbouwen. De logica van het begin neem je elke keer mee naar een moeilijkere stap.

Introductie lijnperspectief

Als je absolute beginner bent, kijk deze video dan eerst! Hierin komen wat belangrijke begrippen en inzichten langs, die het perspectief tekenen veel makkelijker zullen maken.

Centraal Eenpuntsperspectief

Een relatief eenvoudig begin, maar als je dit beheerst wordt de rest makkelijk te volgen. Over ooghoogte/horizon, verdwijnpunten, vluchtlijnen en meer.

Tweepuntsperspectief

Als je de regels van het eenpuntsperspectief beheerst, kun je doorgaan naar het tweepuntsperspectief. Dit kom je in de praktijk het meest tegen.

Oefenen met het tweepuntsperspectief

In deze video laat ik zien hoe je met het geleerde allerlei objecten kunt tekenen.

Driepuntsperspectief

Zodra we niet meer recht naar voren kijken, maar ons hoofd naar boven of beneden kantelen, krijgen we te maken met driepuntsperspectief.

Cirkels in perspectief

Cirkels worden zodra we ze niet meer recht van voren zien ellipsen. In deze video laat ik een makkelijke methode zien om cirkels in perspectief te zetten.

Oefening stoel in perspectief 01

In deze video gaan we een eenvoudige stoel vanuit drie verschillende standpunten tekenen. We kunnen dat, omdat we de vorm van de stoel begrijpen en de regels van het perspectief erop kunnen toepassen.

Doneer
Klik voor info