Over Toon Nagtegaal

Ik ben beeldend kunstenaar en eerstegraads docent tekenen en schilderen. Ik ben dol op autosport, dat is dan ook het voornaamste thema van mijn schilderijen. Maar ik schilder ook graag portretten, landschappen, stillevens… eigenlijk alles!

Als kind was ik altijd aan het tekenen. Op jonge leeftijd kreeg ik wekelijks tekenles kreeg van een beeldend kunstenaar. Dat was heel leuk en leerzaam; ik leerde naar de waarneming tekenen en maakte kennis met nieuwe technieken en materialen.

Ik heb in mijn jeugd veel naar de waarneming getekend, ik vond het leuk om te doen en vond het leuk om mezelf daarin te trainen.

Op de basisschool en de middelbare school heb ik heel wat schriften vol getekend en ik maakte ook graag stripverhalen.

Na de middelbare school ben ik naar de kunstacademie gegaan. Ik koos voor een kunstacademie waar ik ook gelijk een onderwijsbevoegdheid voor het vak tekenen kon halen. In 1999 heb ik de opleiding tot 1e graads docent beeldende vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond.

YouTube

In mei 2018 ben ik begonnen met het maken van teken- en schilderlesvideo’s op YouTube. Een overzicht van de video’s vind je op deze pagina.

Schilderclub.nl

Sinds 2020 maak ik schilderlesvideo’s voor Schilderclub.nl , het zusje van Tekenclub.nl .

Met een abonnement op Schilderclub.nl krijg je toegang tot Nederlandstalige, onversnelde tutorials van Corrie Leushuis, Lineke Lijn en van mij.

Atelier Magazine

Ik schrijf regelmatig artikelen voor Atelier Magazine. Dat is een magazine voor de kunstliefhebber met een passie voor tekenen, schilderen en met een brede belangstelling voor kunst. Elk nummer heeft educatieve artikelen en verhalen over kunst en kunstenaars. Meer informatie vind je op: https://www.ateliermagazine.nl/