Nu ook een Engels YouTubekanaal!

Engels YT kanaal
Engels YT kanaal

Op 19 juli heb ik mijn Engelse YouTubekanaal gelanceerd! Ik ga ook door met mijn Nederlandse kanaal, maar ik had zin om het ook eens in het Engels te proberen.

16 mei 2018

Op die datum ben ik in een opwelling mijn Nederlandstalige kanaal begonnen, omdat ik vond dat er in ons taalgebied weinig nuttige informatie over schilderen te vinden was.

Toen ik ermee begon snapte ik meteen waarom er nog niet zoveel content te vinden was!

Video’s maken is een behoorlijke klus, maar daarnaast is het ook een kwestie van over schaamte heen durven stappen. Het is in het begin vreselijk om jezelf op beeld te zien en te horen.

Eerste video’s (2018)

Gekkenwerk

Ook is het best lastig om te schilderen en tegelijkertijd continu te vertellen wat je aan het doen bent en dan onderwijl uitkijken dat je niet voor de camera gaat staan en over de statieven heen struikelt en ervoor moet zorgen dat de accu’s vol en geheugenkaarten leeg zijn en dat de microfoon is ingeschakeld šŸ˜‰

Studio

Eigenlijk is het gekkenwerk, want schilderen is juist het leukst als niet de hele tijd in woorden hoeft uit te drukken wat je aan het doen bent.

Maar… het is leuk gekkenwerk!

Toch vond ik het zodanig belangrijk om wat van mijn kennis te delen, dat ik me er maar gewoon in heb gegooid. Ik vond het ook leuk om wat te doen met mijn ervaring op het gebied van foto- en videobewerking. Er komen dus gewoon veel dingen samen die ik leuk vind om te doen.

Ik vind foto- en videobewerking erg leuk om te doen

Onverwachte dingen

Ik ben blij dat ik deze stap ooit gezet heb. Het is bijvoorbeeld leuk om te merken dat mensen blij zijn met de content.

Daarnaast heeft het allerlei onverwachte leuke dingen op mijn pad geslingerd. Zo maak ik nu ook video’s voor tekenclub.nl en schilderclub.nl en schrijf ik artikelen voor Atelier Magazine. Dat is niet alleen leuk werk, maar ook heb ik zo weer heel wat toffe nieuwe collega’s leren kennen.

Frisse start

Net nu het multitasken steeds makkelijker gaat, ga ik het mezelf weer moeilijk maken door in het Engels te moeten gaan praten. Uiteindelijk is dat misschien ook wel waarom ik het doe: het is altijd leuk om je grenzen op te rekken.

Daarnaast is het natuurlijk ook wel erg leuk, dat je met Engelse video’s ineens een veel grotere wereld kunt bereiken.

Het is net alsof ik weer een frisse start ga maken. Het kanaal is nog lekker leeg, ik heb pas 6 abonnees, er wordt nog amper naar gekeken en ik vind dat eigenlijk superleuk om weer mee te maken!

Lekker fris!

Genoeg gekletst! Voor iedereen die het leuk vindt: je bent natuurlijk van harte welkom om te kijken! Klik hier om naar mijn Engelse YouTubekanaal te gaan.

Meet you there!!!

With kind regards,

Toon