Gratis live webinar: perspectief tekenen

SAMSUNG CSC
Of je nu mensen, auto’s, landschappen, of stillevens natekent: je krijgt altijd met perspectief te maken.

Datum: 15 september 2022
Tijd: rond 19:20u gaan we live, rond 19:30u gaan we van start met de les. Rond 20:30u stop ik met tekenen. Daarna zal ik tot ongeveer 21u vragen beantwoorden.

Wat je ook gaat tekenen of schilderen: je kunt niet om de wetten van het perspectief heen.  In dit live webinar gaan we naar de basis van het perspectief tekenen. We gaan eenvoudige vormen (kubussen en balken) vanuit verschillende standpunten tekenen. 

Kubussen en balken kunnen de basis vormen voor gebouwen en vele andere voorwerpen; als je deze vormen in perspectief kunt zetten wordt natekenen en zelf ontwerpen veel makkelijker en leuker! 

De volgende dingen komen hierbij aan bod:

• wat is perspectief tekenen?
• parallelle lijnen, stompe en scherpe hoeken
• vluchtpunten, vluchtlijnen, ooghoogtelijn
• vogelvlucht- en kikvorsperspectief

Natuurlijk gaan we er ook praktisch mee aan de slag, want alleen zo leren we er echt wat van. Iedereen kan meedoen, we bouwen het heel simpel stap voor stap op! Je hebt er ook niet veel voor nodig, leg de volgende materialen klaar:

  • potlood
  • papier (je kunt gewoon kopieerpapier gebruiken)
  • puntenslijper 
  • liniaal en/of geodriehoek
  • eventueel een gum
  • eventueel nog een groen, blauw en rood potlood (niet noodzakelijk)

Je kunt meetekenen of gewoon meekijken! Leden van Tekenclub.nl kunnen het webinar binnen een week na de uitzending terugkijken.

Doe je mee? Klik hieronder om deel te nemen!

Cursus Perspectief Tekenen op Tekenclub.nl

Ik heb voor Tekenclub.nl een 36-delige perspectiefcursus gemaakt. De cursus begint op absoluut beginnersniveau, gaandeweg leer je steeds meer technieken en wordt het niveau hoger.

Aan bod komt o.a.: een-, twee- en driepuntsperspectief, technieken om gelijke en ongelijke afstanden te dupliceren, spiegeltechnieken, cirkels en cilinders in perspectief, hellende vlakken, slagschaduwen in perspectief, planprojectie enzovoorts.  

Ledenwebinars perspectief tekenen

Leden van Tekenclub.nl en Schilderclub.nl kunnen regelmatig meedoen met live webinars waarin ik werk van leden bespreek en vragen beantwoord. Het volgende ledenwebinar staat gepland op dinsdag 13 oktober. Leden kunnen de inschrijflink vinden bij ‘webinar planning’.  Uiteraard wordt de opname van dit webinar achteraf ook op de ledensite geplaatst.

Tekenclub.nl

Dit gratis webinar wordt georganiseerd door Tekenclub.nl.
Tekenclub.nl is een website waar je met een abonnement toegang krijgt tot tekenlessen van de vaste tekendocenten Lineke Lijn en Linty de Bruijn en Toon Nagtegaal. Daarnaast vind je er ook gastlessen van Emmy Kalia en Claudia Spitzers.

Alle lessen zijn onversneld en Nederlandstalig. Zolang je lid bent heb je onbeperkt toegang tot de video’s.
Ook krijg je als lid toegang tot de community; je kunt je resultaten delen en ervaringen uitwisselen met andere leden.